Lekker makkelijk: Je kunt de citrus- en mascarponecrème van tevoren maken.

VOORBEREIDING
1.Snijd de uiteinden van de citrusvruchten langs beide randen af. Snijd het leer voorzichtig door met een scherp mes. Zorg er wel voor dat het vlees blijft en niet wit is omdat het bitter is. Snijd vervolgens het fruit in plakjes.
2.Meng mascarpone, room, vanillesuiker en geraspte limoenschil in een kom. Klop alles met een mixer op lage stand totdat de mascarpone de room heeft opgenomen.
3.Spreid de mascarponeroom uit op een mooi bord (of kleine schaaltjes als je dat makkelijker vindt) en leg er voorzichtig de plakjes citrus op.
4.Maak karamel. Doe de bruine suiker in een pan met 75 milliliter water. Laat dit 3 tot 5 minuten zachtjes koken tot het een goudbruine karamel is. Niet roeren en goed in de gaten houden want als je het te lang laat sudderen gaat het hard worden. Eventueel verdunnen met een beetje sinaasappelsap of cointreau toevoegen voor extra effect. Laat de karamel 1 minuut afkoelen – maar zorg dat hij nog vloeibaar is – en giet over de citrusvruchten.
5.Werk het dessert af met fijngehakte pistachenoten, granaatappelpitjes en een paar takjes munt.

Referenties

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/89110/citruscarpaccio-met-mascarponeroom-en-karamel-1