Wat is Volovan? Hier is de korte geschiedenis van het recept Vol-au-vent:

In feite gaat het verhaal terug tot de oudheid. Een smaak bereid met Volovan bladerdeeg. In het Volovan-recept wordt licht bladerdeegdeeg zo gekookt dat het middengedeelte kan worden verwijderd. In het midden wordt dan een holte gemaakt die gevuld kan worden met zoete of hartige vullingen. In de vulling zijn veel verschillende opties mogelijk, van champignons tot kip, van vlees tot groenten, van chocolade tot room. In dit artikel kijken we naar de geschiedenis van Volovan.

Volovan wiens eten? (Videe)

Een traditioneel recept uit Volovan Frankrijk. De oorspronkelijke naam van het Volovan-recept is Frans Vol-au-vent. Dus wat betekent vol-au-vent? Volovan, of vol-au-vent, wordt volgens de Dictionary of the French Language (1874) gedefinieerd als "een gebakje met een hoge rand, waarin je vlees of vis doet en warm serveert". Etymologisch komt de naam van het gerecht van "vlieg" en "wind" en heeft een betekenis die verband houdt met de lichtheid van het deeg.

Hoe is Volovan ontstaan?

De geschiedenis van Volovan gaat terug tot de jaren 1800. Het werd voor het eerst uitgevonden in de patisserie van Antonin Carême in Parijs, volgens TasteAtlas. Het kenmerkende vol-au-vent-recept van Carême gebruikte kipgehakt in Madeira-saus, paneermeel en champignons als vulling. Tegenwoordig wordt vol-au-vent meestal geserveerd als een snack of aperitief gevuld met kip of vis. Zoete volovans behoren tot de meest populaire lekkernijen.

Volovans terugkeer (Videe)

Volovan werd voor het eerst populair in Parijs. In het naoorlogse Groot-Brittannië werd het geserveerd tijdens etentjes; Het was een van de onmisbare recepten van vooral eersteklas plaatsen. Volgens buitenlandse bronnen begon Vol-au-vent in de jaren zeventig op de menukaarten van restaurants te verschijnen. Sinds de jaren 2010 is echter te zien dat de belangstelling voor de zoete Volovan is toegenomen. In feite meldde de Times in 2021 dat "vol-au-vent-verkopen, die de basis vormden van elk buffet in de voorsteden in de jaren 70, in Waitrose met 25 procent zijn gestegen in vergelijking met vorig jaar" voor de zoete Volovan.

Brasserie Avanos
Sint-Willibrordusplein 35, 3550 Heusden-Zolder, België
Werkuren

EEN TAFEL RESERVEREN
+32 11 21 19 22
Maandag - Gesloten
Dinsdag - Gesloten
Woensdag - 12:00-23:00
Donderdag - 12:00-23:00
Vrijdag - 16:00-23:00
Zaterdag - 12:00-23:00
Zondag - 12:00-23:00